Снимка БГНЕС

Близо 5 килограма хероин и малко над 1 кг кокаин са хванати по Великден на "Калотина".

Започнати са две разследвания, под надзора на Окръжна прокуратура – София, за опит за незаконен трафик на наркотични вещества през границата на страната от България за Сърбия.

На 16 април на митнически пункт „Калотина“  служители от отдел „Борба с наркотрафика“ са проверили два товарни автомобила, пътуващи от Турция за Босна и Херцеговина.
При сканиране с рентген на първия камион инспекторите са открили в кабината на водача чанта със съмнителна плътност. Последвала е физическата проверка, по време на която в нея са били намерени пет пакета, опаковани с тиксо и съдържащи прахообразно вещество. То е реагирало положително на проверка за хероин.
Общото количество на предмета на престъплението е 4,834 кг. В другия камион е бил открит пакет с кокаин с тегло 1,194 кг.

Като обвиняеми по разследванията са привлечени трима граждани на Босна и Херцеговина - М.Ш. (на 40 години), А.А. (на 47 години) и М.Р. (на 43 години).

С постановление на прокурор извършителите на престъпленията са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени в съда искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase