Снимка: Димитър Кьосемарлиев

На пробация бе осъден прокурорският син Васил Михайлов от районния съд в Бургас за причиняване на средна телесна повреда. Случаят е от лятото на 2021 г. в Созопол, когато Михайлов ударил в лицето непознат младеж след скандал между две компании.

Днес в съда бе одобрено споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов, който се призна за виновен. Съдът прие, че определеното наказание не противоречи на закона и морала.

Пробацията включва три мерки, уточни говорителят на районната прокуратура Зорница Щърбева, цитирана от "24 часа".

Първата мярка е задължителна регистрация по настоящ адрес в Перник, с явяване за подпис два пъти седмично при пробационен служител за срок от година и половина.

Втората мярка е задължителни пробационни срещи  за същия период от време, а третата - полагане на 100 часа безвъзмезден труд в рамките на година. Какво точно ще работи прокурорският син тепърва ще се уточни, обясниха от прокуратурата.

Инцидентът в Созопол е от 31 август 2021, когато на алея между две нощни заведения компанията на прокурорския син влиза в конфликт с друга. Михайлов ударил едно от непознатите момчета, а друго опитало да го защити. Тогава Михайлов го ударил в лицето, нанасяйки средна телесна повреда, която според обвинението е довела до постоянно общо разстройство на здравето на пострадалия. Потърпевшият бе редовно призован за днешното дело, но не се яви. Той заявил, че не желае да бъде конституиран като частен обвинител и частен ищец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase