Снимка: БГНЕС
fallback

Пътниците на полет от Ливърпул до Дъблин са имали изключително твърдо кацане, след като колесникът на самолет на Ryanair се счупи, докато машината се приземяваше на пистата.

Служители казаха, че самолетът имал "малък проблем" с предния колесник. Но видео, разпространено в неделя, показва, че от търкането на метала в асфалта на пистата започват да излизат искри.

Първоначално не бе съобщено за пострадали, но на клипа се вижда, че екипи за спешна помощ се втурват към самолета.

Снимките, направени след спирането на самолета, показват, че предният колесник и механизмът му за кацане са напълно смачкани отдолу.

"Пожарната служба на летището в Дъблин реагира и пътниците слязоха от самолета нормално", се казва в изявление на администрацията на летището в Дъблин. Пистата е била затворена след инцидента.

Според изявление на Службата за спешна помощ само един човек е бил приет за лечение заради шок.

Ryanair каза в изявление, че самолетът е имал "малък технически проблем" с носовия колесник при кацане.

"Пътниците и екипажът слязоха нормално и самолетът скоро ще бъде изтеглен обратно в хангара за допълнителна проверка от инженерите на Ryanair", се казва в съобщението.

Говорейки пред Irish Sun, пътник каза, че кацането е било "наистина тежко" и че самолетът "изглежда леко извън контрол", когато са били натиснати спирачките.

"В един момент усетих, че самолетът ще се наклони настрани, след което се отклони от пистата и спря", каза пътникът пред изданието.

"Всичко се случи толкова бързо, че отне няколко минути, за да осъзная какво се е случило."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Алекс

преди 1 година

Дребен инцидент.Самолетът е здрав,пострадали няма.Мисирките търсят сензация.

16

Абе

преди 1 година

Който се е возил в тази каляска на Райънеър,знае за какво става дума.Голф двойка.И аз имах подобно кацане с тях.Помолиха ни да се изтеглим напред,понеже баланса не бил добър.Ужас.

15

Анонимен

преди 1 година

айде сега бай *** от люлин, дето не е ходил по-далече от местната бакалия да се изкаже за самолетите :)))

fallback