Снимка: БГНЕС

Притеснителното е, че тези случаи вече не са драматични, а се превърнаха в българската нормалност. Някаква жена, която е заплашвана, или някакъв мъж, който е заплашван, след което е убит и не са взети никакви мерки. Това коментира журналистът Слави Ангелов пред NOVA във връзка с убийството на 32-годишната Кристина Атанасова от София.

"Това говори, че обвиненият в убийството на Кристина въобще не смята, че е направил нещо лошо. За него няма нещо драматично. Калоян е с две условни присъди заради ревност – за заплахи и палеж на кола, което е в разрез със закона. В България няма правила за нищо, това е проблемът", каза още Слави Ангелов.

„Това не е нормално. Първата ти присъда може да е условна, защото си с чисто съдебно минало, но втората трябва да е ефективна. Имаме разпад на държавността. Политици, които не може да формулират проблемите, а пък камо ли да ги решат. Живеем в анархия”, заяви Ангелов.

Според него съдебна реформа няма да е достатъчна, за да се оправят проблемите в държавата.

„Нашите политици са се вторачили в прокуратурата .Искат да правят реформа. Това обаче не е достатъчно. Независимо, че има много смели и работещи прокурори, има много бездействие и корупция”, уточни Слави Ангелов.

Той коментира и новината, че Даниел Димитров-Релето, познат като член на групата за отвличания „Наглите“, излезе от ареста срещу парична гаранция.

„Тези неща стават тихомълком. Разбираме за тях, когато направят друго престъпление.България е в много тежък и сложен период на своето развитие. Разполагаме с най-ниското ниво политици от демократичните промени насам”, твърди журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase