Снимка: БГНЕС
fallback

Дни преди пристигането на първите туристи по родното Черноморие темата за отпадането на ДДС преференциите притесни хотелиерите. Причината - повечето пакетите за ваканция са продадени още преди края на миналия туристически сезон.

Според Румен Мончев от Съюза на собствениците в "Слънчев бряг" вдигането на ДДС е екзотична мисъл, който едва ли ще се реализира. "Около нас навсякъде ДДС-тата са ниски, в Турция по време на пандемията беше 1%, сега е 7. В Гърция когато го вдигнаха, събраха за целия сезон ДДС, колкото преди за една седмица. Внасяме пари отвън, няма как да ни пришиват към местния бизнес", сподели той пред Novanews.

По думите му увеличаване на ДДС за туризма на 20% ще се отрази на крайната цена на туристите.

"Туроператорите няма да си позволят да загубят 11% заради скрит данък. Резервациите спират, защото не е ясно какъв данък ще плащаме. Когато искаш да събираш повече пари трябва да намаляваш данъците, не да ги увеличаваш", смята Мончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 1 година

Горките !! Щели да фалират !И досега цените са в космоса а нямат нищо общо с доброто обслужване да не се вайкат, че хората бягат в Гърция и Турция. Всичко си избиват от клиентите с неадекватно повишените цени. Да фалират като са прости и алчни !Да живеят турските и гръцките курорти !

52

Black River

преди 1 година

Някакъв си Мончев, "смятал"... Големи икономисти, големи "бизнесмени", голЕмо нещо! В Турция, ДДС за туризъм бил 1% . Да, ама турците не крадът като бг яйцеглавите "бизнесмени", не леят бетон като душевно болни и не разравят де що видят дюна. И без ДДС да работят у нас, няма да стъпя! От 2000 година не съм бил на Черно море. Гърция, Турция, Израел - това е. Може да е скъпо, но си струва!

51

Анонимен

преди 1 година

То ДДС-то ще им е най-малкия проблем.Нашите "мили" съседи по море ще се бият с обеднен уран.Смятайте какъв туризъм ще има в Ураново море.

fallback