Снимка: БГНЕС
fallback

Шест двигателя за самолети МиГ-29 търси Министерството на отбраната. Обществената поръчка е на стойност 26,4 млн. лева с включен ДДС. Крайният срок за подаване на офертите е краят на април, пише БНР.

2023 г. трябваше да бъде последната, в която МиГ-29 да се използват за въздушната охрана. Ресорното министерство обаче допусна удължаването на ресурса им.

Към момента няма яснота кой би доставил т.нар. заместващ изтребител до идването на новия F-16 през 2025 година.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

ZF 4

преди 1 година

А относно двигателите РД-33, жалко. Една страна с претенциите каквито има България, не можа да сколаса да осигури двигатели за няколко дежурни машини.. Жалко за самолета и за съдбата му. МиГ-29Единствената Бойна машина разцепила по ученията във всякакви боеве и схватки многократно всякакви гостуващи F-16, е жертва на политизиране заради произхода си. Толкоз по жалко за обществото неоценило възможностите й в служба на нашето небе, заслепени от кой бил добрия, кой бил лошия на деня по медиите.

75

ZF 3

преди 1 година

За това - стойте в на дъното в батака. Хапете злобете си и вярвайте в пропагандата, тя вече 35г вече има удобни клиширани извинения за положението, и след още 55г пак ще има извинения. Ако до тогава повечето разбирачи вече не са повярвали че всъщност не са на дъното на това което един западняк би определил като пълен батак, а напротив в цветуща просперираща държава. За глупавите винаги ще се играе спектакъла "пътуваме към оправяне, само гласувайте за нас пак зада продължим заедно напред" Хах

74

ZF

преди 1 година

И така, от цялата работа бг "бизнес" играчите с вратовръзките по тия обществени поръчки си карат джиповете, докато бай *** си мисли че върви на запад. Ама като се метне отгоре пропагандата по медиите че вървим напред в прозападен просперитет (слугинаж) и бай *** е доволен. Ако някой военен излезе и каже какво е дереджето - ще го разпундят медиите че е руски агент путинист, отделно непрофесионалист и т.н. А вие тука злобарите в коментарите ще го изядете с парцалите че е ***.

fallback