Снимка: БГНЕС

Обвинението на Велико Желев  касае една изключително семпла, битова история. Това разказа пред  NOVA адвокатът на строителния предприемач Менко Менков. Той обясни, че на 24 февруари бившият служител на фирма на Желев, който се е оплакал от принуда и побой, пред 44 служители е дал показания по реда на Кодекса на труда. Там признал, че е наел посредник и по този начин оскъпил детайл. Затова и бил уволнен. На видеокамерите се виждало как той напускал в бодро, приповдигнато настроение и без никакви щети по тялото си.

"Категоричен съм, че в офисите на фирмата и от господин Желев не са нанасяни удари", каза Менков. И обясни, че е поискал разпити на всичките 44 служители. Според него не можело всички те да бъдат заставени да излъжат.

Още на 27 февруари е сезирана Софийска градска прокуратура за действията на тъй наречения свидетел, посочи още Менков.

Той обясни, че защитата му за евентуални злоупотреби по пътното строителство би била още по-лесна. Причината – не бил спазен никакъв ред при изземане на ядки от асфалта. „Не може който и да било, най-малкото министър, да вземе ядки и да ги показва по телевизията“, каза Менков. Министърът не е компетентен, има лаборатории или разследващи в наказателно производство, посочи още адвокатът. Компанията на Велико Желев вече предприела действия по изследвания, а резултатите щели да бъдат огласени публично. Те били възложени на независима лаборатория. „Тя носи отговорност за собствените си действия и резултати“, посочи Менков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase