Снимка: БГНЕС
fallback

Неблагоприятната политическа ситуация не може да сломи духа на дружбата, да скъса многобройните междуличностни връзки между беларуси и българи, това се казва в поздравление за 3 март от президента на Беларус Александър Лукашенко. Както е известно от началото на войната срещу Украйна Беларус подкрепя Русия, като страните от ЕС вече обсъждат санкции и срещу тази страна.

"От незапомнени времена нашите страни ги обединяват славянските традиции, общите духовни ценности, православието и кирилицата. Въпреки факта, че Беларус и България са избрали различни пътища на развитие и съюзи, нашето сътрудничество винаги е било конструктивно и е било изградено на принципите на доверие и уважение", се казва в поздравлението, разпространено от посолството на  Беларус в България.

Лукашенко отбелязва също, че за освобождението на България и нейната независимост са се борили и беларуси. Президентът на Беларус подчертава, че Минск е неизменно заинтересован от възстановяване на равноправния политически диалог със София, разширяване на търговско-икономическото взаимодействие, контакти между регионите, съвместна научна, образователна и хуманитарна дейност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

52

Анонимен

преди 1 година

Напълно приемлив Поздрав! Да оставим на страна "политиката" и признаем уважение към Русия,Беларус ,Украйна и др! Жертвите от освободителите ни,бяха дадени днес да помним кои сме! Вечна слава на героите!

51

Маилс

преди 1 година

До до 51 Ти пък къде се изходи неподготвен бе ***.Ние 90 та закво се борехме =за достоина реализация,кои където и както я вижда.В България победи родовата -шуробаджинащината естесвено е че всеки кадърен човек си е взел *** под мишка и беж да го няма .Ми оправяите се ,не ми обесняваите колко е на 100 половината.Тръгнал да обеснява мотивите ни,ми ти си *** как да ги обясниш.Наемен работник=различно заплащане ,ми узреи иначе ръцете от *** вън .

50

до 51

преди 1 година

Дреме им на англичаните за задунайската ти губернийка . За последните 30г над милион българи избегаха в Англия , западна Европа и Америка . Спасиха се от сибирската империйка .

fallback