Снимка: Pixabay
fallback

Заради рекордното поскъпване на живота във Великобритания, се наблюдава бум на търговията със стоки втора употреба. Те вече са толкова популярни, че започват да се продават на все по-централни търговски места, включително в молове, предаде Нова телевизия.

Проучване показва, че 65% от жителите на Обединеното кралство поне веднъж седмично носят дреха, която преди е принадлежала на някой друг. Повечето казват, че го правят, за да пестят. Има обаче и хиляди млади хора, които отказват да купуват нови неща, защото се надяват по този начин да помогнат на планетата.

Продажбите на дрехи втора ръка са се увеличили с 20% през последната година. Интересът към тях е толкова голям, че наскоро в един от моловете в Лондон беше открит мегамагазин за такива стоки. Обектът обаче ще остане отворен само за месец.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 1 година

4 слипа - 9,50 паунда, а 8 слипа 14 паунда, Тениски 3 за 5 паунда, 6 за 8 паунда. Това беше в Спорт Директ преди година. Повечето хора ги купуват за да подпомогнат организацията. Събират ги като дарения и заедно с разделното събиране на ***, изпрани и сложени в найлонова чанта. Дори има магазини с мебели втора употреба. Там втора ръка дрехи са повече чарити шопове и често парите отиват за проучвания за рак. Отделно продават цвете нарцис по 1 паунд - пластмасово, което се закичва на дреха.

39

Анонимен

преди 1 година

няма такова нещо мистър лаянар бълхарски, българите обаче постоянно ровят в контейнерите за стари дрехи които се събират за червения кръст и се изпращат като помощи в държави където има войни и ги продават на великите българи *** *** да ги доносват щото са много велика нация долни мазни некадърни миризливи бълхарски връзкари

38

Анонимен

преди 1 година

хахаха лаянар балгарите пак промива мозъците на племето *** които носят на англичаните старите *** *** от години ама били най- великатра европейска навия в света а другите били много зле даже нямали крастравици и домати хаха промити мозъци лаянарски бълхари

fallback