Снимка: БГНЕС
fallback

Администрацията на президента Джо Байдън настоя украинските власти да преминат в настъпление и предупреди за възможността за намаляване на военната помощ от европейските страни. Това съобщи американският вестник "Политико", позовавайки се на източници.

"Тъй като боевете (в Украйна) продължават, от двете страни на Атлантическия океан, съществува страх, че Русия стабилизира положението и Украйна може да бъде победена в няколко области на изток и юг, а трансферите на оръжия от Запад ще се забавят", отбелязва се в материала, цитиран от други медии. САЩ смятат, че отбраната на Украйна е близо до достигане на критичен етап, тъй като Русия започва дългоочакваната офанзива." "Администрацията на Байдън спешно поиска от администрацията на президента Володимир Зеленски да консолидира постигнатите успехи и, евентуално, да започне собствена контраатака", се казва в публикацията.

Белият дом, според редица длъжностни лица, също е казал на сътрудниците на Зеленски да се подготвят за настъпателна операция сега, когато военната помощ от Вашингтон и Европа тече свободно, тъй като има опасения, че подкрепата от европейските съюзници на Украйна може да бъде ограничена. Във Вашингтон помощта за Украйна остава до голяма степен двупартийна, но някои в администрацията на (САЩ) се опасяват, че изпращането на повече помощ на Киев може да бъде възпрепятствано от нарастващата опозиция от контролираната от републиканците Камара на представителите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

210

Анонимен

преди 1 година

До 224 Анонимен Русия не воюва само със САЩ, но и със целия цивилизациован свят. Въпросът тогава е как очаквате Русия да спечели при положение, че руската икономика е колкото икономиката на 2 немски провинции???? . . . . . . Въпросът тука е, че данните с които разполагаш не струват хартията от която преписваш иначе отдавна да се е случило това за което лелееш! Нямаме достоверна информация за Русия или Украйна, защото е война и затова такива анализи се наричат спекула!

209

Алоо

преди 1 година

Само с тоя ли ще ни занимавате бе .мръсни твари.

208

Равнопосавеност

преди 1 година

До 224 - Русия и Китай са империи с хилядолетна история. От друга страна САЩ "цивилизования свят" са държава от има няма 200г. За тези 200г. освен драсканици по стените, крещящи псувни рок музиканти и хамбургери друго от тях няма да остане един ден. Ако това е култура и цивилизация значи сигурно да учиш имената на президенти и престрелки в затънтени села е история поради липсата на истинска. За тези 200г. не можаха да се научат, че чиниите се плакнат от миещите препарати преди да се подсушат.

fallback