Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Италианската верига от заведения за бързо хранене Пане&Трита (Pane&Trita) пусна в продажба хамбургер с брашно от щурци, съобщава в. "Кориере дела сера".

Oще по темата
Продуктът се нарича "Грило чийзбургер", което в превод от италиански означава "чийзбургер с щурец". Цената на сандвича е  13,90 евро.

Новият чийзбургер е описван от създателите му като свеж и примамващ с вида си. Предназначен е за почитателите на кулинарните експерименти.  Към сместа за хлебчето е добавено брашното от щурци, което се получава от стопанство в Германия.  Добавя се разтопено сирене скаморца, лилаво зеле, американски картофки и сос, а хлебчето е оцветено с готварска боя в зелено, за да изглежда сандвичът по-оригинален.

Продуктът е лимитирана серия и ще се предлага в ресторанта от веригата в Милано само за около 10-15 дни.

На 24 януари Европейският съюз прие нов регламент, в който се разрешава търговията и използването на брашно от домашни щурци.

(БТА, Габриела Големанска)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Смел Гибсов

преди 1 година

Ами нормално то скоро няма да има пшеница затова свиквайте с скакаляците ....

63

Европеец

преди 1 година

Секи месец бустер, на вечеря скакалец, вечер прас прас отзаде , на студено и не се къпя

62

Мечо

преди 1 година

В традиционната ни кухня НИКОГА , като храна не са фигурирали водорасли и насекоми.От мекотелите единствено охлюва се консумира , при това не масово.Насекомите са причинители на алергии.Упитребяват се в райони, където протеините са дефицит.У нас подобен недостиг няма.

fallback