Снимка: БГНЕС
fallback

Влакът от Добрич за София е катастрофирал при маневра на гара Повеляново тази нощ.

По първоначални данни леко пострадали са шестима пътници.

Инцидентът е станал, докато са се прикачвали вагоните от Добрич към композицията от Варна за София.

Със закъснение влакът отново е потеглил за столицата.

“Около 22:10 часа при извършване на маневра при гара Повеляново е допуснат лек удар между два спални вагона. Пострадала е една пътничка, която е с оток около окото и пет други пътници леко са се ударили. Влакът заминава с 48 минути закъснение и пристига в София навреме”, каза Анатолий Атанасов от БДЖ пред bTV.

Той подчерта, че случаят се разследва. “Скоростта не би трябвало да е голяма просто вагоните са много тежки”, добави Атанасов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 1 година

Често пътувам с този влак. Обичайно машинистите на дизеловият локомотив на влака от Добрич са внимателни при маневрата, но явно в тази вечер е допусната грешка

15

Анонимен

преди 1 година

Удара си е бил бая силничък щом буферите не са могли да го омекотят. Буферите са точно за тази работа при прикачване на вагони да омекотяват удара от локомотива. Работил съм като машинист 25 години на дизелова машина 04 серия. Само веднъж ми сее случвало при прикачване на вогони да ударя малко силно вагоните по вина на спирачките които не задържаха както трябва. По принцип при прикачване на вагони скороста е много мниска.

14

12-ти,

преди 1 година

това е нощен влак, като леко посъкрати престоя по гарите и вдигне с 5-6 км в час скоростта в изправните участъци, 48 мин за 400 километра се наваксват.

fallback