Снимка: YouTube
fallback

Гигантски разлом с над 200 метра ширина и 30 метра дълбочина се образува в турската провинция Хатай след разрушителното земетресение от 6 февуари, предаде dariknews.bg.

Разломът бе заснет от дрон и бе показан във видео, разпространено от турската телевизия НТВ. Разместване на почвата е станало в маслиново поле от 35 хектара в центъра на село Тепехан.

📍 Hatay’da deprem sonrası bir köydeki zeytin tarlası ikiye bölündü.

▪ 30 metre derinliğinde yaklaşık 200 metre genişliğinde dev bir yarık oluştu. pic.twitter.com/7N8fedWLtX

— Haber 7 (@Haber7) February 11, 2023

Местни жители казаха пред репортери, че са чули експлозията. "Имаше много голяма експлозия, не я видях, но чух звук. Когато погледнах в тази посока сутринта, за съжаление видях такива руини. Преди това полето беше равно. Сега дори багер не може мине тук,” обясни един от тях.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Малко за историята

преди 1 година

До Birlik: Откъде ти дойде тази идея, че турците са ни пазили 500 години? България тук, където е и сега, е съществувала 700 години преди османците да стъпят на Балканският полуостров. И е оцеляла във войни със силната по това време Византия. Заради османското владичество сме изостанали от останалата част на Европа с векове. Чети историята. ............................................................ А колкото до земестресението, трабва да помагаме и го правим според възможностите си.

28

съмнителен

преди 1 година

тази пътепка на ръба не е од ден - два газене! това си е било там. турците се чудят от кой камънак да измъкнат от туристите лири .....

27

Birlik

преди 1 година

До 17:::Не ни пука за турчаците!!! Не го ли разбрахте_-----------------------------------------Не се притеснявай и не се радвай много.Ние ще направим всичко каквото е нужно.Ще дадем каквото и колкото трябва.Само знай че ако 500 години не ви пазеха до сега нямаше да ви има.Учиха ви да мразите Турция и турците.Този комунистически фашистки манталитет беше през времето лисицата живков и от и отчасти продължава.Тогава всичко се диктуваше от Брежнев.Цялата история и учебниците

fallback