Снимка: БГНЕС

78 часа след разрушителните земетресения, които разтърсиха южния турски окръг Кахраманмараш с епицентър в град Пазарджък, се случи чудо. Една майка и двете й деца бяха извадени живи от спасителите изпод развалините в Пазарджък, където са престояли близо четири дни.

Още по темата
Пазарджък бе епицентърът на унищожителното земетресение с магнитуд 7,7, регистрирано в ранните сутрешни часове на 6 февруари.

Със сълзи на очи и с ръкопляскания за спасителите посрещнали тримата спасени техните близки и десетките граждани, които очаквали резултат от спасителната операция. Майката и двете деца са били откарани с линейка в болница.

Спасителният екип на правителствената Дирекция за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФД) също изпитал огромно удовлетворение.

“Това е най-хубавият ден, който преживях в живота си. Ние оставаме тук и продължаваме“, каза един от членовете на спасителния екип.

Въпреки че с напредването на времето намаляват надеждите за намиране на оцелели под разрушенията, спасителните екипи в районите на бедствието продължават издирвателно-спасителните действия.   
(Специално за БТА от Нахиде Дениз)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase