fallback

Руските войски обкръжават Бахмут и водят боеве за установяване на контрол над магистралата, свързваща града със съседния град Часов Яр, съобщи назначен от Русия представител в Източна Украйна, цитиран от Ройтерс.

Oще по темата
"Бахмут се намира в оперативно обкръжение, нашите сили затягат обръча около града", каза по държавната телевизия Ян Гагин, съветник на назначения от Русия високопоставен представител Денис Пушилин. "Сега се водят боеве за контрола над магистралата Часов Яр - Бахмут."

Ройтерс отбелязва, че тези твърдения засега не могат да бъдат проверени чрез независим източник.

Русия твърди, че е установила контрол над няколко населени места около Бахмут, където от месеци войските ѝ и наемниците от частната военна компания "Вагнер" водят ожесточена битка за града с подразделенията на украинската армия, в която едната страна се опитва да изтощи силите на другата.
(БТА, Владимир Сахатчиев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

МИР ЗА УКРАЙНА!

преди 1 година

Спрете войната и преговаряйте като нормални хора!

135

r3v0lv3r

преди 1 година

До Глух Пор глупости, без много жертви ? Не, разбра ли, че само Вагнер загубиха 30-40 хиляди и за да могат да задържат украинците да не прехвърлят подкрепления, руснаците атакуват регулярно по целият фронт и дават сериозни загуби. Загубите за сега се покриваха, защото мряха затворници, ама вече почват да пращат и мобилизираните и скоро ще има значително увеличаване на клипчетата на ридаещи майки и вдовици.

134

Анонимен

преди 1 година

Не се интересуваме от чужди икономики. И в момента спасяваме локалната.

fallback