Снимка: БГНЕС
fallback

Служители от спешните служби в Украйна казаха, че поредният руски обстрел с дронове и ракети е причинил смъртта на 11 души и повече от 11 са получили наранявания, предадоха световните агенции.

Говорителят на украинската Държавна служба за спешна помощ Олександър Хорунжи обяви броя на жертвите в свое интервю пред украинската държавна телевизия. Той добави, че атаките са поразили 11 украински области и са нанесли щети на 35 сгради.

Украинските въоръжени сили заявиха, че армията на Москва е използвала повече от 50 ракети и двайсетина дронa камикадзе. Министърът на енергетиката Херман Халушченко каза, че са били поразени и няколко обекта на инфраструктурата, като това е довело до спирания на тока в района на Одеса, Киев и Виница.

По-рано днес кметът на Киев каза, че един човек е бил убит в столицата, като това е първата жертва на атака от началото на годината, предаде БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Банкеръ

преди 1 година

Като чет коментарите излиза,че Укропитеците са обкръжили Москва.Исти.ата е,че без редовна войска Ушанките са им прибрали половината територия,изгонили са в Европа 10 млн бежанци,няма никакви изгледи нещата да се променят,обаче видиш ли свалят 85% от идващите нез.айно откъде ракети.Въпреки това няма ток,вода интернет обаче има.Скоро няма да има и кой да воюва ако така вървят нещата.Зеленски е,като просяк,западняците са му чели молитвата отдавна.

71

Боби

преди 1 година

До r3v0lv3r "Те и в Херсон и Запорожие не искат руснаците, ама те ги анексираха." сигурен ли си? Защото и в двете области от левия бряг на реката там където са Рашките се прокарват комуникации ток, вода или поне редовна Хуманитарка а на Десния Бряг там дето са Ъкраинците само ДРГ дебнат какво ПР действие да направят. В 30 км зона нищо не се пипа защото било под възможен РФ обстрел а по-нататък пак нищо не се пипа защото имало по-приоритетни задачи(е това си е вярно) но хората са на произвола ост

70

Анонимен

преди 1 година

Подобно и Хитлер е обстелвал Лондон с Фау-1, обаче знаем как се е сгромолясал неговият райх.

fallback