Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Във Великобритания главният медицински съветник към Агенцията за здравна сигурност Сюзън Хопкинс предупреди пълнолетните да стоят по домовете си, ако не се чувстват добре или да носят маски, когато излизат, за да се намали ефектът от разпространяване на заболявания, свързани с нова вълна от сезонни грипове и Covid-19.

Професор Сюзън Хопкинс допълни, че онези, които не се чувстват добре, не трябва да посещават уязвими хора, освен ако това не е абсолютно наложително, предаде кореспондентът на БНР.

Съветът на Агенцията за здравна сигурност идва в момент, когато учениците и студентите се завръщат в учебните си заведения след коледната ваканция.

Професор Хопкинс отбеляза, че съветът на практика се отнася и за децата, които лесно могат да разпространят заразите.

По-рано ръководителят на Конфедерацията на националното здравеопазване Матю Тейлър заяви, че много директори на болници смятат, че това е най-тежката зима, която преживяват и са необходими спешни мерки са спасяване на здравеопазването, което е в критично състояние.

Агенцията за здравна сигурност предупреди, че сезонните грипове и Covid-19 поразяват все повече хора и това вероятно ще се засилва през следващите седмици. Освен това от септември насам починаха 122 души, 30 от които деца, от бактериална инфекция, причинявана от стрептококи от група А.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 година

Защитавам правата на човека от Китай да закара Неоковид на Остров Велико Тамбукту. Китайските власти репресираха протестиращите срещу Неоковид измамата.

16

Анонимен

преди 1 година

Вирус няма. Няма постковид. Всички ваксинирани вагнеровци излъчваха сигнал към Космоса и ги удариха.

15

ВСИЧКО Е ТОЧНО

преди 1 година

Все още се чудя на база на какво се поддържа "Ковид истерията". Висури е имало, има и ще има. Имунната система е за това, да се бори с "нашественици". И всичко си е на мястото.

fallback