Снимка: Instagram
fallback

ФИФА разследва как известният готвач Солт Бае и редица други хора са получили "незаконен достъп" до терена в края на финала на Световното първенство в Катар.

Солт Бае, турският готвач, чието истинско име е Нусрет Гьокче, беше заснет да държи и целува трофея от Световната купа, докато празнува с играчите на Аржентина след победата им над Франция.

Правилата на ФИФА гласят, че трофеят може да се държи само от "много избрана" група хора, включително победителите в турнира, служителите на ФИФА и държавните глави.

"Проверка ФИФА установява как лица са получили неправомерен достъп до терена след церемонията по закриването на стадион Лусаил на 18 декември", гласи изявление за BBC Sport на говорител на ФИФА. "Ще бъдат предприети съответните вътрешни действия."

Солт Бае притежава верига от луксозни стекхауси и стана известен през 2017 г., след като техниката му за приготвяне и подправяне на месо се превърна в интернет меме. Много настоящи и бивши футболисти, включително Меси, Кристиано Роналдо и Дейвид Бекъм, са се хранили в ресторантите му.

През ноември, по време на Световното първенство, той публикува видео как прегръща президента на ФИФА Джани Инфантино, с когото по-късно беше сниман на ВИП местата на мач с бразилските легенди Роналдо, Роберто Карлос и Кафу.

Меси изглежда игнорира Солт Бае след победата на Аржентина, докато готвачът се опитваше да привлече вниманието му и да се снима с него.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nusr_et#Saltbae (@nusr_et)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 1 година

Do 7 mnogo si sigoren paturko satova nosis vaselina s tebe

21

Ние мангалите сме

преди 1 година

Истинските османци в България, другите ислямисти са роби - потурнаци !

20

Талибан ерджолан

преди 1 година

Истински турук ! Не като българските потурнаци - дьонмета.!.

fallback