Снимка: БГНЕС
fallback

Спасителни екипи извадиха рано тази сутрин тялото на дете от развалините на жилищна сграда в украинския град Кривой рог, поразена след руски ракетен удар, предаде Асошиейтед прес. Ракетата е била една от общо 16-те, които според украинските власти са успели да преодолеят украинската противовъздушна отбрана при поредната руска атака срещу енергийната система на Украйна.

Oще по темата
Общо според Украйна през вчерашния ден са били изстреляни 76 ракети.

Ген. Валентин Резниченко от Днепропетровска област, където се намира Кривой рог, написа в социалната мрежа Телеграм, че загиналото момче е било на година и половина и добави, че жертвите при удара са общо четири, а ранените са 13, сред които има четири деца. Жертвите са "64-годишна жена и младо семейство с малък син", написа той.

Резниченко добави, че през нощта руските сили са продължили обстрела си, като са повредени електропроводи и жилищни домове в градовете Никопол, Марганец и Красногригоровка, които се намират на другия бряг на река Днепър, срещу окупираната от Русия Запорожка АЕЦ.

Украинското командване съобщи, че към тази сутрин руските ракети, изстреляни по обекти на енергийната инфраструктура на Украйна, вече са станали 98. Не се посочва колко общо от тях е успяла да свали украинската ПВО.

При вчерашните удари, които бяха нанесени по много части на Централна, Източна и Южна Украйна, беше предприето и едно от най-големите досега въздушни нападения срещу столицата Киев. Според властите вчера по града са изстреляни около 40 ракети, а системите за ПВО са свалили 37 от тях.

Аварийни екипи работят по отстраняването на повредите по електро-и водоснабдителната мрежа. Тази сутрин кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че подаването на електричество и на вода към две трети от домакинствата в Киев е възстановено. Подновило е работа и метрото, след като през вчерашния ден то бе използвано като бомбоубежище.

Снощи кметът на Кривой рог Олександър Вилкул съобщи, че 596 миньори, които били блокирани под земята заради ракетните удари, са били спасени.

При руски обстрел на южния украински град Херсон днес е бил убит 36-годишен мъж, който се е намирал в колата си, предаде Ройтерс, позовавайки се на пост в Телеграм на областния управител Ярослав Янушевич. Той съобщи, че руските сили са обстрелвали западните райони на града с артилерия и ракети. Ранена е 70-годишна жена.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback