Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Хърватия изхвърли Бразилия от Световното първенство по футбол с 4:2 след изпълнение на дузпи. Селекцията на Тите превъзхождаше в редовното време, но двата отбора така и не успяха да си отбележат гол. Вратарят на хърватите Ливакович направи голям мач и извади всички опасни положения.

Ричарлисон пък бе обезличен и заменен, а танцът на гълъба остана неизигран.

Така всичко трябваше да се реши в продълженията.

В 103-ата минута се откри голям шанс за хърватите. Бруно Петкович преодоля двама бразилци и подаде към Брозович, но той стреля неточно в аут.

Две минути по-късно дойде мигът на Неймар, който с две двойни подавания излезе очи в очи с Ливакович, преодоля го и реализира така скъпоценният гол.

Но драмата тепърва предстоеше. В 116-ата минута при една контра атака хърватите успяха да изравнят чрез Бруно Петкович и пратиха мача да се решава чрез рулетката на дузпите.

Влашич вкара първата дузпа, а Ливакович хвана удара на Родриго. Ловро Маер и Каземиро бяха точни при вторите изпълнения. Лука Модрич вкара третата дузпа, Педро също беше точен. Оршич беше безпогрешен за 4:2, Маркиньос удари гредата и сензацията стана факт!

Хърватия ще се изправи срещу победителя от двойката Нидерландия и Аржентина.

Всичко за Мондиала в Катар четете тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

102

Анал@лизатор

преди 1 година

Много съм учуден,че тук има хора,които разбират от тактика на футбола.За всеки грамотен е ясно,че Бразилия трябваше да се върне в защита и да накъсва играта и да играят на контра атака.Аз така си мислех,че ще стане след гола на Неймар.Не е ясно защо тръгнаха да се надиграват и си получиха заслуженото за арогантността си.

101

123

преди 1 година

Корейците, японците, хърватия са отбори.Испанци бразилци, са банда егоцентрични мултимилионери със перхидрол и скубани вежди.А пък французите са 50 нюанса кафяво.

100

IQ 3.14

преди 1 година

сандеца трезвен му е трудно да пише за отбори с преобладаващ червен цвят. от статията излиза, че бразилците са играли срещу вратар. читалищна работа сандец, глей само да не засереш пак коментарите

fallback