Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Придворна дама на кралица Елизабет подаде оставка и се извини, след като направи “крайно неприемливи и достойни за съжаление коментари" и попита видна чернокожа защитничка на оцелели от домашно насилие "откъде е всъщност“, предаде ДПА.

83-годишната лейди Сюзън Хъси повече от 60 години е била придворна дама на кралицата и е кръстница на Уелския принц Уилям. Той, разбира се, се съгласил, че е най-добре лейди Сюзън да се оттегли.

“Расизмът няма място в нашето общество“, каза говорител на двореца Кенсингтън. “Коментарите бяха неприемливи и е правилно, че лицето се оттегли незабавно“, допълни той.

Нгози Фулани, която е родена във Великобритания и работи за група, подкрепяща жертви на домашно насилие, написа в Туитър, че лейди Сюзън я е питала многократно “от коя част на Африка идва“. Фулани присъствала на събитие, организирано от съпругата на крал Чарлз - британската кралица консорт Камила.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

АК-47

преди 1 година

Ето това са евроатлантическите ценности!! Какъв расизъм, какви пет лева?? Върви се към пълно обезличаване на всичко нормално във всяко отношение. И затова Путин тръгна да трепе укронацистите, но и да запази страната си от всичко извратено, което идва от Запада.

18

Анонимен

преди 1 година

До Black out Ако някой живее в страната ни на социал, демонстративно не спазва законите, тероризира старците по селата и пише по стените, че ненавижда България, тогава тази песен май ще започне да звучи актуално. Не, че имам нещо против някого само заради това, че е от раса, различна от моята. Но съм убеден, че съм в правото си да изисквам от всекиго уважение спрямо моя народ и моята родина, особено пък от такива, които по традиция вегетират като абонирани за джоба на данъкоплатците.

17

Историк

преди 1 година

Прекаляват! Всеки от колегите ми етнографи би задал същия въпрос без да влага обиден подтекст. Много е важно в условията на каква традиционна култура е израснал всеки един човек. Всеки от нас е попил много от онова, което е виждал край себе си докато расте. Лейди Сюзън не е знаела, че онази госпожа е родена във Великобритания. Ако знаеш как се отнасят спрямо жените и децата според традициите на някой народ, ти ще знаеш как да му съдействаш в неговата борба против насилието.

fallback