Снимка: БГНЕС
fallback

Шведски служители потвърдиха, че взривовете през септември, които разрушиха участъци от газопровода "Северен поток", пренасящ газ от Русия за Германия по дъното на Балтийско море, са били саботаж.

"При извършените анализи бяха открити следи от експлозиви върху няколко чужди предмета", намерени на местата на взривовете, се казва в изявление на прокурора Матс Юнгквист, който води предварителното разследване.

Предварителните анализи продължават, за да може да се направят по-обосновани изводи за инцидента, уточни той.

Предварителното разследване е много трудно и разнопосочно и има за цел да докаже дали може някой да бъде заподозрян в извършване на престъплението, посочи прокурорът.

"За да продължим с предварителното разследване, е важно да можем да работим на тишина и спокойствие", подчерта Юнгквист, който обясни, че не може да предостави повече информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 1 година

А не бе, пиратки са били. Ай приключвайте я тая тема, хайли лайкли е ясно кой е.

25

Христо Христов

преди 1 година

До 31"Германия ще вземе обезщетение" - кат паднат на коча дисагите ще вземе германия нещо... виж, като се изчегъртат Лондон и Вашингтон от картата някой друг може да вземе нещо, но това нява да е германия.

24

Не е ли ясно?

преди 1 година

До Анонимен 23: "Кой не вярва че е руска". А кой вярва, че е руска? Само русофобски неграмотници. Това е ракета от ЗРК С300, която има обхват 150 километра. Няма как да достигне от контролираната от Русия територия до Полша. А освен това зенитна ракета, която пропусне целта, трябва да се самовзриви във въздуха. Не са направени така, че да падат на земята и да убият тези, които се случат там долу. Освен че е била украинска, а е била и дефектна. Анадънму?

fallback