Снимка: БГНЕС

Бившата любовница на испанският монарх в изгнание Хуан Карлос твърди, че натрапници са се опитали да я накарат да замълчи, като са намекнали, че може да бъде изправена пред същата съдба като Даяна, принцесата на Уелс.

57-годишната Корина цу Сайн-Витгенщайн-Сайн съди бившия крал в дългогодишен спор за предполагаем подарък от 65 милиона евро и твърди, че е била тормозена и шпионирана от агенти на испанското разузнаване.

Вчера Апелативният съд в Лондон изслуша твърдения, че испански агенти са предприели "операция" в апартамента й в Швейцария, оставяйки след себе си книга за "участието на британските и американските разузнавателни агенции в смъртта на принцеса Даяна".

Адвокатите на Хуан Карлос казаха, че бизнесдамата твърдят още, че тя е получила "последващо телефонно обаждане" от "неизвестно лице", което направило "намек" за начина, по който Даяна е починала. Тя съди бившия крал за обезщетение, като твърди, че той й е причинил "голяма душевна болка", като я е шпионирал и тормозил.

84-годишният Хуан Карлос, който абдикира през 2014 г. и избяга в Абу Даби на фона на финансови скандали, отрече каквото и да е нарушение и оспори иска за обезщетение. Той обжалва решение на Върховния съд от март, че няма право на "суверенен имунитет" като член на испанското кралско семейство.

Съдиите от апелативния съд оставиха решението си за по-късна дата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase