Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Турция стартира производство на своята национална марка електромобили, съобщи агенция Анадола.

Турският държавен глава Реджеп Ердоган участва в стартирането на програмата.

Oще по темата
Той беше част от събитието по начало на работата по автомобилите.

Автомобилите носят марката TOGG. Очаква се да се предлагат в две версии. Базовата версия ще е с двигател от 200 конски сили и да изминава 300 км. без презареждане. Топ версията ще може да изминава 500 км. без презареждане.

Дизайнът е разработен от известно италианско студио. Излиза в продажба от март, като ще се придобива на цени от 43 000 и 54 000 долара.

Разработката на модела отне 3 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

X.X.X

преди 1 година

На тия дето казват че,Турците са по-бедни от наз не ги разбирам изобщо какво IQ на мислене имат тогава вместо тях ние да с ме във Г20 бай-*** вече не се съмнявам че повечето от населението са му деца лични внуци или подобни лира ако е паднала 10 000лири минимална заплата взимат хората да не би да китайските или руски рубли да са много ценни пак икономиките им толкова силни.. във Турция има 85милиона жители пак ние ги водим само във едно от 5 милина 2 милиона ровим *** !!!!!

12

Анонимен

преди 1 година

Тая кола колкото един апартамент бе 100 бона и като се скапе батерията на ***

11

До 11

преди 1 година

Всеки електрокар ще отверстие бараката ти що се отнася до ускорение, гарантирам ти. Разбирам да си програмист с 15к заплата да се ежиш, а то бедняк с някое 4.2 v8, дето нов турбо бензин 1.6 го разказва по всеки показател.

fallback