Снимка: БГНЕС
fallback

Володимир Зеленски заяви, че руските окупатори в Украйна са в режим на паника и обяви, че неговите войници са марширували по-на изток към територия, наскоро напусната от Русия.

„Окупаторите очевидно са в паника“, каза Зеленски във вечерното си обръщение и добави, че украинските сили ще се придвижат напред със засилен фокус върху „скоростта“ в освободените райони.

Напредването на украинските войски вероятно може да доведе до потенциално нападение срещу силите на Москва, разположени в района на Донбас, като Киев ще получи повече западни оръжия, включително танкове от Вашингтон.

"Скоростта, с която се движат нашите войски е скоростта на възстановяване на нормалния живот", каза президентът.

Украинските власти са изровили 146 тела, погребани без ковчези в Изюм – отвоювания град в Харковска област – в импровизирано гробище в гората. Сателитните снимки на необятната гора показаха мащаба на гробището.

Междувременно Върховният представител на ЕС по външните работи Жозеп Борел заяви, че войната в Украйна ще бъде най-важният въпрос на Общото събрание на ООН тази седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

183

Боце

преди 1 година

Докога ще ни занимавате с този пппаляччо и медиен герой? И откога ппппалячччо се цензурира, почтени джурналяги???

182

Iv

преди 1 година

Иначе Байдън си дрънка, Шолц си дрънка, онази противната, дето и името не искам да споменавам и тя. Пък Путин си обявява частична мобилизация и подготвя референдуми. Ще му се стъжни на актьорчето от контраофанзивата му. Да, вече откровено ще си бъде война. Искам тези, които непрекъснато величаят смелите украинци да ми отговорят на простичкия въпрос, защо толкова хора от уж техните са грабнали оръжия срещу Комика? Нали ги спасява уж?

181

Iv

преди 1 година

Аз ли съм забравил да чета!?! Какви сили на Москва, там се бранят точно доброволците от Донбас. А онова за напредването в освободените райони ме разби. Хем освободени, хем тепърва ще напредват (ама със скорост). Поне се посмях.

fallback