Снимка: БГНЕС
fallback

Сирецът, управлявал автобуса с мигранти от катастрофата с двама загинали полицаи, е пълнолетен. Роден е през 2004, а не през 2007 г., както твърдеше досега. Информацията е от власти в Турция и Сирия, съобщи на брифинг в петък Сийка Милева, говорител на главния прокурор.

От държавното обвинение заявиха още, че в хода на досъдебното производство се разследва и версията за терористичен акт. Разпитани са около 50 свидетели, назначени са множество експертизи, изискана е информация от мобилните оператори в страната.

След доказване на възрастта на Омар Мохамад Али Абдан обвиненията към него ще бъдат преквалифицирани. Така, ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 15 до 20 години затвор или до живот.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

пуйката

преди 1 година

Сетих се за една песен,в която има и сметки - "На Бургаската гара,до светофара..." и започнах да смятам 48 мигранти по 1200 лева издръжка на месец(преди пет години четох,че е толкова била) е 57 600,а за година е 691 200 лева.Друга сметка - за незаконно преминаване на границата по една година ефективно с осигурена работа разходите ще са нула и вместо статут на бежанец обратно до Турция или Гърция откъдето са влезли.

47

Динко 2

преди 1 година

Жалко, че Динко се потроши, сега аз трябва да продължа неговото славно дело. Отивам на границата като храбър защитник на Вала, видя ли черен бродник стрелям на месо и без друго не са хора тея изчадия, с тях или без все тая ...

46

Измества се темата

преди 1 година

Която не е дали е палнолетен а за ТРАФИКА НА МИГРАНТИ със любезното участие на българската мафия. Визирам митнически служители и милицйонери ~YOU KnoW IT~

fallback