Снимка: БГНЕС/ЕПА
fallback

Централният украински град Криви рог е заплашен от наводнение, след като руски удар повреди съоръжения за задържане и за разпределяне на вода и доведе до преливане на река Ингулец, съобщи украинското президентство, цитирано от Франс прес.

"В точката на удара наблюдаваме воден поток от 100 м3 в секунда, което представлява голям обем. Нивото на водата на Ингулец се променя на всеки час", заяви заместник-ръководителят на президентската администрация Кирило Тимошенко.

Oще по темата
Според него центърът и друг квартал на този град с 600 000 жители са "застрашени от наводнение".

"Това е предизвикателство за всички нас, но ситуацията е под контрол. Всички служби са включени, за да се премахне заплахата възможно най-бързо", добави той в Телеграм.

Украинският президент Володимир Зеленски, който е родом от града, съобщи по-рано за руски удар, насочен срещу инфраструктура, свързана със задържането и разпределението на вода, който не е причинил жертви. "Опит за наводнение на Криви рог", заяви той.

Губернаторът на региона Валентин Резниченко от своя страна заяви, че седем руски ракети Х-22, изстреляни от самолет, са нанесли сериозни щети на инфраструктурата./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

Анонимен

преди 1 година

Кви са тие дето го пазят-американците са докарали от луната извънземни лунатици. Тая ракета да не би да излете, че и да се върна с тайна мисия да докара още помощ за урките? Зел е поискал помощ от лунните жители.

37

Анонимен

преди 1 година

Всъщност, застрашен е не града, а жълтосините фашаги, който останаха без мостове от погрешната страна на реката. Ама това Зеленски ще го схане чак след ден-два.

36

Анонимен

преди 1 година

Терористи са които извършиха палежите из руските бази особено в края на август от които украинските власти в крайна сметка не се разграничиха а също и взривяването на колата на млада журналистка вследствие на което тя загина без да има вина.

fallback