Снимка: Lap.bg
fallback

Легендата на ЦСКА Стойчо Младенов бе представен като новия оперативен директор на ЦСКА 1948 и даде първата си пресконференция на базата в комплекс "Царско село".

"Доволен и щастлив съм, че ще работя в клуб, в който се събирам с много мои бивши съотборници, с легенди и табели, ако мога така да кажа. Със своя опит ще се опитам да помагам във всяка една сфера. Вярно е, че това е ново за мен и ми трябва време, но ще се справя. Искам да бъда полезен на всички нива, но цялата спортно-техническа власт в отбора ще бъде на Любо Пенев. Аз и Гьонов трябва да се справим с всичко останало", заяви Младенов.

"Всеки е в правото си да бъде недоволен. Аз съм достатъчно зрял, за да преценя къде да отида и с какво да се захвана. Пак казвам, че ще работя заедно с легенди на ЦСКА. Къде да отида? В Левски или Лудогорец ли? След като ме принудиха да напусна "Българска армия", е нормално да дойда да работя в този клуб", защити се от критиките специалистът.

"Да, така разсъждавах преди, че това е проект. Но в последните 3 месеца има възможност да направя много срещи с хора в клуба, да се запозная с целите и амбициите им. Придобих представа. Говори се на ляво и на дясно, че е заради пари, но това е най-малката заплата, която съм получавал досега като състезател или като треньор. Напълно съм наясно в какъв клуб влизам", каза още Младенов.

"Знаете, че е прецедент, че съм в един клуб с Любослав Пенев. Ние сме силни характери, прехвърчали са искри. Но ето, че има един клуб, който да ни обедини", добави той.

"Знам, че има крайни привърженици, но има и такива, които показват разбиране и подкрепа. Но хайде да не задълбочаваме в тази тема. Нима може да наречем Гибона предател, защото е играл в ЦСКА, или Наско Сираков", каза още Стойчо Младенов.

"И на мен не ми е приятно, че има два отбора ЦСКА, че феновете са разделени, легендите също. Аз искам единен ЦСКА, той ще бъде непобедим! Но при нас има разделение и това идва отвън - действа се на принципа "разделяй и владей". Не съм казал, че ще има обединение, а че искам единен ЦСКА", уточни той.

"Амбициите ни като клуб и отбор е да се развиваме, да бъдем по-високо, откъдето сме били. Всички в клуба сме силни характери, посочете ми един, който не е. Нека в мача с ЦСКА по-добрият победи, като е нужно и спортно щастие", завърши Стойчо Младенов.

Какво още каза Стойчо Младенов вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

nikonik

преди 1 година

А Динамо-Спартак 1991 кога спря да съществува?

18

Любо Пенев

преди 1 година

Любо Пенев ще напусне заради Тройчо, ще има пак интриги

17

Сахар

преди 1 година

Любо Пенев предполагам на полусезона ще напусне заради съдиите/шефовете/мениджърите/селекцията + защото е мъжкар.Стойчо я изкара сезона, я не. За около 100 хиляди лева си плю на лицето, а за него това не са кой знае какви пари.Да се обединели... Какво да се обедини - фирменият отбор Ефпет с 5 фена с ЦСКА?

fallback