Снимка: БГНЕС/ЕПА
fallback

Бившият президент на САЩ смята администрацията на държавния глава за отговорна за рекордната инфлация, спада на фондовите пазари, повишаването на цените на енергията и загубата на енергийна независимост.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че ситуацията в Украйна само ще се влошава при управлението на сегашния лидер Джо Байдън. Републиканецът изрази това мнение, докато говореше на митинг в Уокеша, Уисконсин, в петък пред свои поддръжници.

Тръмп отново се нахвърли върху демократа Байдън, обвинявайки неговата администрация за рекордната инфлация, спада на фондовите пазари, повишаването на цените на енергията и загубата на енергийната независимост на САЩ. "Ние сме страната, която се предаде в Афганистан, оставяйки след себе си мъртви войници, американски граждани и най-доброто военно оборудване в света на стойност 85 милиарда долара", заяви бившият американски президент, излъчен от Newsmax.

Според него Съединените щати са позволили на Русия да "опустоши Украйна", а ситуацията "само ще се влошава". "Това изобщо нямаше да се случи, ако аз бях ваш главнокомандващ. И това не се случи", отбелязва Тръмп.

По-рано бившият президент, коментирайки начина, по който администрацията на Байдън се справя със ситуацията в Украйна, изрази мнението, че конфликтът трябва да приключи със споразумение, а не да се изпращат милиони долари помощ на Киев. Освен това Тръмп твърди, че конфликтът в Украйна може да доведе до трета световна война заради действията на САЩ. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Барон Мюнхаузен

преди 1 година

Интересното е че колкото повече украинците губят толкова по големи глупости дрънкат техните ***! Разберете хора украинците бягат толкова бързо , че руската войска едвам ги стига! Истината е , че след бахмут идва равна и открита степ и няма села, където укрофашагите да се крият! Ду......е да им яко!!!

25

Анонимен

преди 1 година

Под влошаване на ситуацията в Украйна Тръмп разбира че приятелят му Путин ще яде хурката.

24

Анонимен

преди 1 година

При Тръмп война нямаше да има.

fallback