Снимка: БГНЕС

Много от служителите обявяват, че биха напуснали работа, ако им предлагат по-висока заплата на друго място.

Ново проучване показва това.

Още по темата
То е на EY-Work Reimagined и има за цел да покаже как компаниите в световен мащаб отговарят на продължаващата трансформация на начина, по-който работим и надпреварата за таланти, като същевременно продължават да следват своите бизнес цели.

То обхваща повече от 1500 бизнес лидери и над 17 000 служители в 22 страни и 26 индустриални сектора, което го превръща в едно от най-големите в световен мащаб проучвания на пазара на труда.

Служителите имат все по-доминираща роля на глобалния пазар на труда. 43% от тях споделят, че е вероятно да напуснат настоящата си работа през следващите 12 месеца, водени най-вече от желание за по-високо възнаграждение, по-добри кариерни възможности и гъвкавост.

Проучването показва, че е налице разминаване между приоритетите на работодателите и тези на служителите.

42% от служителите участвали в проучването заявяват, че е необходимо увеличение на възнагражденията, за да се намали текучеството на персонал, докато само 18% от работодателите са съгласни с тази теза;
    
22% от работодателите споделят, че искат служителите да се върнат в офиса пет дни в седмицата, докато 80% от служителите очакват да работят дистанционно поне два дни седмично;
    
32% от работодателите са успели да повишат производителността и корпоративната култура, чрез хибриден модел на работа и инвестиция в удобства и технологии на работното място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase