През последните няколко години все по-често сме свидетели на различни въздействия и промени в климата. Това определено оказва влияние върху начина ни на живот, на нашите навици и на взаимодействието ни със средата, която ни заобикаля. Европейският съюз и страната ни като част от него следват амбициозна политика за климата в бъдеще, в стремежа си да бъде постигната въглеродна неутралност до средата на 21-ви век. Компаниите започнаха да преустройват поведението си и да насочват все по-големи усилия за ускоряване на процеса по минимизиране на вредните си емисии в природата в по-дългосрочен план. Темата е общовалидна и с право, защото всеки принос оказва благоприятно въздействие в общата картина.

ЗАЕДНО В ГРИЖАТА НИ КЪМ ОКОЛНАТА СРЕДА

Устойчивото бъдеще е значимо за всички нас в условията на съвременната икономика, иновативни технологии и дигитални услуги – част от нашето ежедневие. Развитието на предприемаческата екосистема и грижата за околната среда са важни акценти в корпоративната, екологичната и социално-отговорна политика на Пощенска банка, стремежът на която е винаги да оказва необходимата подкрепа на своите клиенти за едно по-добро бъдеще. С финансовото си решение за „Зелен кредит“, Пощенска банка насърчава малките бизнеси, които имат зелени идеи да ги реализират свободно с нейна помощ. Новият продукт е насочен към екологични проекти на компании, които имат ясни цели как могат да редуцират отпечатъка си в природата. Закупуване на електрически или хибридни автомобили, произвеждане на зелена енергия чрез биомаса, слънчеви панели или други възобновяеми източници (до 35kw), придобиване на ново, енергоспестяващо оборудване или обновяване на енергийно неефективни машини и съоръжения с такива, които да подпомогнат в опазването на околната среда – всички тези малки стъпки водят до голямата промяна.

ПОДКРЕПА ВЪВ ВСЯКО ОТНОШЕНИЕ

Ангажиментът ни за постигане на екологично равновесие налага нови потребности и изисква ново самосъзнание. Както в личен план, така и в общите ни усилия – между бизнес и общество.

Със своето 30-годишно присъствие, Пощенска банка се е доказала като стабилен, сигурен и предпочитан партньор, който съчетава висока ефективност и отличен баланс между традиции и модерност. Продуктите и услугите, които предоставя на своите клиенти, се разработват в синхрон със съвременните нужди на пазара.

За да разберете повече подробности за новото финансово решение на банката – „Зелен кредит“, както и за възможностите как да устроите бизнеса си така, че да носи ползи и грижата в опазването на околната среда, можете да посетите най-близкия офис на Пощенска банка в страната, да позвъните на номер 02/8179200 или да се запознаете с информацията за продукта на www.postbank.bg.