Снимка: БГНЕС

Бившият американски президент Барак Обама заяви, че човешките жертви във войната между Русия и Украйна ще продължават да се увеличават, предава CNN.

"Не се заблуждавайте, тази война далеч не е приключила. Човешките загуби ще продължат да да се увеличават", каза той в петък на Форума за демокрация в Копенхаген.

По време на събитие в кметството той каза, че Украйна трябва да остане силна, докато този конфликт приключи.

"Но бяхме свидетели и на героичната съпротива на украинския народ срещу руската агресия. Те се обединиха, за да защитят не само своя суверенитет, но и своята демократична идентичност и обединиха голяма част от света около ценностите на самоопределението и човешкото достойнство", добави той, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Обама похвали страните за отварянето на границите си за украински мигранти и засегна стремежите на Финландия и Швеция да се присъединят към НАТО.

"Заради тази смелост и солидарност Владимир Путин не успява да постигне целите си в и извън Украйна... Русия е откъсната от ресурси и доходи и мнозина от най-добрите и най-умните ѝ (жители) са я напуснали - удар по нейното настояще и бъдеще", подчерта той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase