Снимка: БГНЕС
fallback

Испания регистрира изключителна жега през юни, като страната е обхваната от най-горещата  гореща вълна преди летния сезон от поне 20 години насам, съобщи Ройтерс.

Кочияшите на карети мокрят конете, които возят туристите из историческите забележителности на Севиля, допълва агенцията.

Температурите днес достигнаха 40 градуса по целзий в долината на река Гуадалкивир в Севиля и близкия град Кордоба, съобщи националната метеорологична служба AEMET.

Температурите могат да се повишат до 42 градуса по Целзий  в долината Гуадиана в Естремадура и други части на южната част на страната по-късно в събота, съобщиха синоптиците.

Утре горещата вълна може да се засили, тъй като се очакват температури до 43 градуса по Целзий  в някои части на Южна Испания.

Облак от горещ въздух от Северна Африка доведе до повишаване на температурите, обясняват специалистите. Според синоптиците от AEMET, горещата вълна може да продължи в по-голямата част на Испания до 15 юни, шест дни преди официално лятото да започне на 21 юни, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Пепи

преди 1 година

До КОйЕвтино е по големите паркинги на магазините . Я влез в хубав хотел , да видим колко е евтино .

4

КОй

преди 1 година

Супер,още малко и стягаме багажа за почивката там. Страхотни огромни НЕ платени плажове, супер приветлиово отношение и по-евтино от БГ "Морето".

3

ЕйБогу

преди 1 година

В Банкя ще е по-топло....

fallback