Снимка: БГНЕС
fallback

Русия е отвлякла насилствено 200 000 украински деца от началото на войната, включително някои от сиропиталищата и тези, разделени от семействата им, твърди Владимир Зеленски.

"През 98-те дни на руската инвазия 689 деца бяха ранени в резултат на нападенията на окупаторите. И това са само тези, за които знаем. Все още нямаме цялата информация от територията, която в момента е окупирана", каза Зеленски снощи в коментар по повод Международния ден на детето.

"Целта на тази престъпна политика не е просто да отвлече хора, а да накара тези, които са депортирани, да забравят за Украйна и да не могат да се върнат“, каза той.

Конфликтът в Украйна доведе до смъртта на 243 деца досега, докато 446 са ранени, а други 139 са в неизвестност, добави Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

135

Анонимен

преди 2 години

По време на войните запада така пропагандно е лъгал и срещу българската армия. Обаче българската военна авиация не е ударила нито един жилищен квартал и град в света, а западните летци, излъгани от пропагандата са сринали със земята Дупница, Кюстендил, Лом, Пловдив, Карлово и други градове... И понеже в повечето войни запада не може да се опре на истината, защото са грабителски, непрекъснато си демонизират опонентите... ЩОТО НЯМА КАКВО ДОБРО ДА СПОДЕЛЯТ ЗА СВОИТЕ ПОДБУДИ ЗА УЧАСТИЕТО - ГРАБЕЖ!

134

Анонимен

преди 2 години

Зеленюга, това е, защото твоите прехвалени войски използват стари хора, жени и деца за жив щит и стрелят скрити зад гърбовете им... Един ден истината,ь цялата истина за военните престъпления на твоя измамлив тоталитарен режим ще лъсне...

133

Анонимен

преди 2 години

До Всъщност: Всъщност антипедерасите са латентни хомосексуалисти и изпадат в див ужаст да не бъдат разкрити. За това се държат агресивно и враждебно с гейовете. За нас нормалните гейовете са абсолютно безинтересни. Даже сме доволни, че ги има, така за нас нормалните остават повече жени за любов и ласки, значи по малко конкуренция на любовния фронт. Така, че ... сещаш се.

fallback