Снимка: Facebook

Ревност или бизнес отношения са вероятните причини за убийството на Алена Щерк, като според зам.градски прокурор прокурор Иво Илиев, по-вероятна е първата причина, тъй като жертвата се е занимавала и с латино-африкански танци, а от страна на засега единствения заподозрян за убийството й - Виктор Спига, е имало изблици на ревност. Това стана ясно от извънреден брифинг на прокуратурата.

Още по темата

Също така се разбра, че Спига е напуснал страната не със самолет, както твърди адвокатът му Любен Казанлиев, а с автомобил под наем. Спига е преминал с ферибот и кола Гърция и е стигнал до Италия, където е бил арестуван в хотела. Самият Казанлиев се е занимавал с разделянето на бизнеса между двамата и не е представил пълномощно пред прокуратурата, че ще бъде официален защитник на заподозрения. Затова и му е назначен служебен защитник.

"Първоначалната информация беше за отвличане, но тъй като вчера е намерено тялото, установени са удари, става дума за множество удари по главата и травма несъвместима с живота, затова е повдигнато обвинение за убийство, извършено по особено жесток начин.", коментира още прокурорът.

От разследването става ясно, че двамата са имали връзка и до преди няколко месеца са живеели заедно. Установено е, че мъжът се е намирал в района, където живеела Алена непосредствено преди изчезването й. Жената е била на гости при близки малко преди фаталния инцидент.

Счита се, че тялото на 47-годишната IT специалист е превозено с личния й автомобил до местността, там е имало следи от кръв, установено е, че този автомобил е управляван след това от бившия й приятел Виктор, след което е напуснал страната. Престъплението е извършено вечерта на 26 май срещу 27 май. Сигналът е подаден около 6 часа сутринта на 27-и май. Движението на автомобила е засечено между 1.30 часа и 4 часа сутринта. Около 6 и 15 има задействания на алармата и това е прието като паник бутон. Не е невъзможно при оставяне на колата да са объркани дистанционните за алармата, обясняват още от прокуратурата.

Тялото на Щерк бе намерено край Радомир. Установено е, че личният й автомобил се е движил в посока Перник до Радомир и обратно. "Това, което ни ориентира за мястото, където е оставен трупа, е, че има забяване от точка до точка", обясни още Илиев. По думите му става ясно, че тялото на жената е намерено от загрижени граждани, а не от полицията, която обаче е имала информация за станалото. Назначени са експертизи и ДНК експертизи.

Издадена е европейска заповед за арест.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase