Снимка: Facebook

Бившият приятел на откритата мъртва Алена Щерк Виктор Спига е напуснал страната в деня, след който е обявена за издирване, съобщават от "24 часа".

Двамата са имали бизнес с внос на вина в България. От няколко месеца са били разделени, а той я е преследвал.

47-годишната Алена Щерк се издирва от петък, когато децата й и приятелите й се опитват да се свържат с нея, но безуспешно.

Трупът на жената е намерен днес до пречиствателна станция в Батановци на пътя Перник-Радомир. По-рано днес полиция и жандармерия претърсваха района в широк периметър. В тази посока за последно е засечен телефонът на жертвата.

Приятелите на Алена са я познали по дрехите, с които е била облечена. Предстои изготвянето на ДНК експертиза. Районът на зловещата находка е отцепен. По случая работят криминалисти от СДВР и Националната полиция. Следствени действия има и в жилището й в София, където е живеела през последните месеци.

Във фейсбук приятелите й вече споделят тъжната новина. Един от тях е хореографът и танцьор Атанас Месечков. Освен с вино, Алена Щерк е преподавала и танци. Заради изчезването й е било отменено събитие, насрочено за днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase