Снимка: архив, БГНЕС
fallback

В Истанбул е задържан настоящият лидер на джихадистката групировка "Ислямска държава" (ДАЕШ) Абу ал Хасан ал Курейши, съобщи днес турският информационен портал Ода ТВ.

По информация на портала идните дни президентът на Турция ще съобщи подробности за извършената в Истанбул операция по задържането на джихадиста.

Засега информацията не е потвърдена от други източници.

По данни на Ода ТВ операцията по задържането на лидера на ДАЕШ е била извършена миналата седмица и операцията е била ръководена от началника на Главната дирекция на полицията в Истанбул Зафер Акташ. Акцията е била извършена съвместно от турската разузнавателна служба МИТ с екипи от Отдела за борба срещу тероризма на истанбулската полиция.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Richard Medhurst

преди 1 година

Който иска да следи истинската ситуация в близкия изток, може да изгледа видеата на Richard Medhurst в ютуб. Сириец, мисля роден в САЩ или живеещ там, който следи и от който можете да научите за всичко случващо се по цялата фронтова линия от Финландия и Украйна, на юг до Армения, Сирия, Иран, Афганистан и надолу през Израел, Саудитска Арабия чак до окупираните Сомалия и Йемен. На мен ми е любим щото съм нощна птица, а той често прави лайфове към 4-5 сутринта. Много интересен канал е.

4

Devlet ki

преди 1 година

Объркал е държавата. В Турция има полиция и държава. Да беше прескочил в европейският разграден двор. Щеше да се шляе по Скандинавия или по Германия без да го докоснат.

3

Richard Medhurst

преди 1 година

Лъжи. Ислямска държава е опорка на САЩ и Турция. Преди 2 дни САЩ изнесоха нефт от североизточна Сирия, а на същия ден Турция обяви 400км "мироопазваща операция" по границата си със Сирия и щели да нявлизат 40км в земите на "ислямска държава". Превод отвъд наратива: Турция ще вземат 1600кв. км. от Сирия лъжейки, че се бият с окупиралите Сирия опорки на САЩ докато всъщност окупират огромните петролни залежи на сирийската североизточна граница.

fallback