Снимка: БГНЕС

Майката на 10-годишно момиче съди TikTok и неговата компания-майка ByteDance по обвинение, че дъщеря й е починала, след като е последвала опасно предизвикателство, наречено „Blackout Challenge“.

Дъщерята на Тауаина Андерсън - Найла, почина през декември, след като взе участие в приключението, което насърчава потребителите на социалната мрежа да се опитват да задържат дъха си, докато припаднат. Делото е заведено в Окръжния съд на Пенсилвания в САЩ.

Андерсън открива дъщеря си припаднала на 7 декември и я откарва по спешност в болница. На 12 декември детето умира от нанесените поражения.

Майката обвинява TikTok и компанията-майка в небрежност и в „дефектен дизайн“, обвинявайки алгоритмите на платформата, показали опасното предизвикателство на малко дете.

През последните години социалните медии се превърнаха в източник на така наречените предизвикателства, които могат да бъдат опасни за потребителите./БГНЕС

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 1 седмица

24 Това е дете.

26

:(

преди 1 седмица

а така браво нека повече родители направят същото

25

Един Българин

преди 1 седмица

Тик ток е върха на световното падение в последните години, изразено чрез "социални медии". Много бързо доби популярност и се разви поради това, че е "перфектната" среда на олигофренитe, в който се превърнахме. Този факт сам по себе си дава най - точна статистика за умствения капацитет на планетата. Ако дявола не командваше на земята, при първия смъртeн случай тик ток щеше да бъде забранен.