Снимка: БГНЕС
fallback

Ливърпул триумфира с трофея от юбилейното 150-то издание на турнира за ФА Къп, побеждавайки Челси с 6:5 след изпълнение на дузпи.

Двата тима не успяха да си отбележат гол на "Уембли" в редовното време и продълженията, както се случи и при спора им за Карабао Къп. Така "мърсисайдци" ликуваха за осми път в историята си с трофея от надпреварата.

Двата тима този път си биха общо 14 дузпи. Фаталният пропуск за Челси от бялата точка направи Мейсън Маунт, след Алисон спаси удара му.

В предишния си финал за ФА Къп „червените“ загубиха именно именно от „сините“ от Лондон с 1:2. Това се случи през 2012 година. През миналия сезон хората на Томас Тухел пък също загубиха финала срещу Лестър.

Двата отбора изиграха много зрелищен двубой не успяха да вкарат гол в редовното време, въпреки изобилието от положения пред двете врата. Хората на Клоп създадоха повече ситуации пред вратата на Менди, но сред отличилите се с пропуски бяха Луис Диас, Жота, Алкантара и Робъртсън. За лондончани шансовете пропиляха основно Кристиян Пулишич и Маркос Алонсо.

На три пъти гредите се оказаха последна преграда пред двете врати.

Всичко за финала на ФА Къп четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

ЦСКАр

преди 1 година

Да прав е колегата под мене... В Ливърпул е пълно с нацисти!!! Или мача да се преиграва или ядрена война! Бийтълс отново са забранени... докато руската армия не спечели нещо!!! ХахаххаYNWA

fallback