Снимка: БГНЕС
fallback

Нечувано за спортен колекционерски артикул: тениската, която аржентинският футболен гений Диего Марадона носи на легендарния мач от Световното първенство с Англия през 1986 г., беше продадена за близо 9,3 милиона долара. Аукционна къща Sotheby's отчита рекордната продажба, предаде АФП. Футболната легенда почина на 25 ноември 2020 г.

Аржентинската футболна федерация (AFA) не можа да получи тениската. Федерацията искаше да запази фланелката в тренировъчния лагер на селекцията на Албиселесте, в южните покрайнини на Буенос Айрес. Федерацията е могла да предложи едва 6,8 милиона долара, но оферта, подадена в последния момент от Близкия изток, провали намеренията им.

Предишният рекорд за най-скъпо продадено спортно облекло принадлежеше на американската бейзболна легенда Бейб Рут. На търг бяха продадени артикули на звездата на стойност 5,6 милиона долара през 2019 г.

Повече от 35 години фланелката на Марадона принадлежи на бившия английски халф Стив Ходж, който я предостави на Националния футболен музей в Манчестър, но след това реши да я продаде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

Вълчо Кумчев

преди 1 година

На синовете на Аян Садъков за тениска на Марадона беше предложена цена от 800 000 Евро! Но момчетата предпочетоха да не я продават!Отговориха спомена за баща ни не може да се купи с пари!

1

Анонимен

преди 1 година

За тази цена сигурно не е прана :)

fallback