Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Украинската агенция УНИАН съобщи, че руските войски са взели под контрол град Кременная в Луганска област. Поради това вече не е възможна евакуацията на цивилни граждани от града.

Oще по темата
Информацията беше потвърдена от губернатора на Луганска област Сергей Гайдай. „Окупаторите са поели контрола над Кременная! Боевете продължават. Евакуацията от града вече не е възможна. Евакуират се хора от Северодонецк, Лисичанск, Попасная, Горное и Рубежное. Погрижете се за децата си“,  каза Гайдай.

Предишния ден губернаторът съобщи, че руските войски са влезли в град Кременная, където продължават уличните боеве.

Днес Гайдай съобщи, че артилерийският обстрел на Кременная е продължил през целия ден на 17 април, а през нощта е станал по-чест и по-мощен. Пламъци обгърнали седем жилищни блока и стопански постройки.

Гайдай каза също, че четирима души са били застреляни, когато са се опитвали да се евакуират от Кременная, предаде Ройтерс. Един човек е тежко ранен. Тази информация не може да бъде потвърдена от независим източник, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

r3v0lv3r

преди 2 години

До БобиТака е Боби, бащицата е бил голям стратег, за да направи 50 км буфер е жертвал над 120 хиляди войници и успял да насъска срещу него неутрална държава. Също и това води до затваряне на северният път, което спомага за обсадата на Ленинград, но иначе е напълно супер добър ход.

34

Анонимен

преди 2 години

Тука некои безполезни *** в ролята на ботове. Отклоняват вниманието от темата.

33

Анонимен

преди 2 години

До 37"... руснаците винаги са били лакоми и затова разделят Полша с Германия" - странно защо Великобритания не обявява война на Русия, както обявява война на Германия? Каква е опорната?!

fallback