Снимка: БГНЕС
fallback

Около две трети от руските войски, които бяха дислоцирани около Киев, вече са напуснали района и се намират в Беларус. Това съобщи пред журналисти висш представител на Министерството на отбраната на САЩ, предаде CNN.

Войските, които са напуснали района около Киев, "се насочват на север" и преминават в Беларус, каза служителят. САЩ смятат, че войските ще бъдат повторно сформирани, оборудвани, може би дори подсилени с допълнителни сили и след това изпратени обратно в Украйна, за да продължат да се бият другаде.

Вероятно тези войски ще бъдат "използвани в източната част на страната, в района на Донбас". Той добави, че ожесточените боеве за Мариупол продължават, но „няма признаци руснаците да са постигнали някакъв напредък“ в превземането на града. Според Пентагона руските сили сега са "много по-заети с отбраната" около Херсон.

"Към момента руснаците са някак притиснати между Херсон и Николаев. Руските войски, обаче, вече по-скоро се отбраняват около Херсон, отколкото да нападат", добави служителят.

Десет цивилни граждани са загинали, а 46 са ранени при ожесточен обстрел на руската армия над украинския град Николаев, съобщи кметът на града Александър Сенкевич във видеоизявление снощи, добавяйки, че броят на жертвите вероятно ще нарасне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

СЛАВА НА УКРАЙНА

преди 2 години

ИЗБИВАЙТЕ РУСКИТЕ АГРЕСОРИ БЕЗМИЛОСТНО----НИКАКВА ЖАЛОСТ КЪМ РУСКИТЕ ГАДОВЕ.!

34

Дора

преди 2 години

"...някак притиснати..."; "по-скоро се отбраняват..., отколкото да нападат"... пак си изсмукват нещо от пръстите, което "някак" и "по-скоро" да е в полза на проукраинската комуникационна кампания.

33

Зозо

преди 2 години

Бурятите и брадатите от "Ахмак-сила" ще ядат пилето :)))))))))))))))))))))))))))))))))

fallback