Снимка: БГНЕС
fallback

Турция заяви в неделя, че Русия и Украйна са постигнали напредък в преговорите си за спиране на инвазията и двете враждуващи страни са близо до споразумение.

„Разбира се, не е лесно да се постигне помирение, докато войната продължава, докато цивилни са убивани, но бихме искали да кажем, че все пак импулсът набира скорост“, каза външният министър Мевлют Чавушоглу в южната турска провинция Анталия. "Виждаме, че страните са близо до споразумение".

Чавушоглу тази седмица посети Русия и Украйна, след като Турция, която има силни връзки с двете страни, се опита да се позиционира като посредник. Анкара беше домакин на срещата на външните министри на Русия и Украйна в Анталия миналата седмица. Чавушоглу добави, че Турция е в контакт с преговарящите екипи от двете страни, но отказа да разкрие детайлите на преговорите, тъй като "ние играем ролята на честен посредник ".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Мишо

преди 2 години

Не, САЩ не го иска, иска колкото може повече невинни жертви и да има време да си събере инвентара и документацията от биолабораториите в Украйна.

9

Гадове

преди 2 години

САЩ не иска,искат още кръв и смърт...

8

Асан

преди 2 години

С фашисти не преговаряме :)))

fallback