Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Руски танкове се появиха днес на североизточните предели на украинската столица Киев, предаде Франс прес. Руски сили вече успяха да навлязат в западните и северните предградия на града.

Сражения се водят в село Скибин, което е на няколкостотин метра от последната пътна блокада, изградена от украинските сили, малко преди входа на Киев от североизточна посока.

Oще по темата
Пак днес сутринта ракети Град се изсипаха по опустялото село Велика Димерка, на около 5 километра от границите на Киев. Някои от ракетите паднаха на около двадесет метра от екип на Франс прес. Други ракети поразиха няколко къщи в селото, в което тази сутрин влязоха и руски военни.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи, че половината от населението на цялата киевска агломерация е избягало от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари, предаде Франс прес. "Според информациите, с които разполагаме, всеки втори жител на Киев е напуснал града. Днес под два милиона жители са все още тук", каза Кличко пред украинската държавна телевизия.

"Но Киев се превърна в крепост. Всяка улица, всяка сграда, всеки пропускателен пункт беше укрепен", допълни Кличко.

Киевската агломерация наброяваше 3,5 милиона жители преди началото на конфликта с Русия.
/БТА/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

187

Чичо Сам

преди 2 години

Не е вярно,че никой не печели.Печеля аз Чичо ви Сам и лак само се кефя когато мойте *** пръснати по целия свят пропагандират това което им кажа.За няколко долара повече са готови и майките си да продадат.Аз печеля вие губите.

186

Другарят Путин

преди 2 години

Предайте се или ще бъдете унищожени!

185

Анонимен

преди 2 години

Много скоро и Киев заедно с измисления кличко под ножа долните нацисти

fallback