Снимка: архив, БГНЕС
fallback

От полунощ руските войски продължават опитите да пробият отбраната на Киев; техни войскови колони неведнъж се опитаха да щурмуват предградия на украинската столица, но без да постигнат успех. Ситуацията в Киев е под контрол. Това съобщиха Сухопътните войски на Украйна, предаде агенция УНИАН.

Oще по темата
Унищожени са колони от бойна техника на окупаторите, които търпят и значителни загуби в жива сила. Руските войски са деморализирани и изтощени. Показахме, че знаем как да защитим своя дом от неканени гости, заяви командващият Сухопътните войски и отбраната на Киев ген.-полк. Олександър Сирски.

Окупационните войски на Руската федерация в Украйна намалиха темпото на своето настъпление. Това посочва в оперативна информация по данни към 06:00 ч. Генералният щаб на украинските въоръжени сили.

Руските окупатори продължават обаче да развиват успеха си по някои направления, нанасят въздушни удари по военни и граждански летища в Украйна, командни пунктове на войските, обекти от противовъздушната отбрана, критични инфраструктурни обекти, селища и подразделения от украинските войски.

"Нарушавайки нормите на международното право, окупаторите коварно нанесоха ракетен удар по жилищни сгради в градовете Житомир и Чернигов", се казва в съобщението.

Всички опити на руските завоеватели да постигнат целта на военната си операция остават безуспешни. Украинските войски успешно отразяват атаките на батальонно-тактически групи и карат врага да се отказва от настъплението. Окупаторите се страхуват от нас, добавя Генщабът.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

107

Анонимен

преди 2 години

До 128: партизанската война е война на идеи. Която и да е война е неприятна. Но има кой да я спечели. Дали смяташ че нашествениците , фашистите на Путин, имат шанс да я спечелят? Местното население ще може да избере своята съдба и да отхвърли окупаторите. Дай му седмица, дай му две, дай му месец. Окупационните войски има да се връщат и дома си.

106

Анонимен

преди 2 години

До 129: ако слушаме ТАСС, цялата армия на Русия е изправена пред футболен фен клуб. Ако слушаме техните комюникета, нямат нито една загуба. Ако слушаме ТАСС, на всеки град посрещат с цвята и рози идващите войници. Дали даже и в близкия до границата Харков е така? Защо тогава в руско езичния Харков стрелят руски ракети по него? Защо руската армия, която временно там, ще се занимава да стреля ракети по жилищни блокове?

105

Анонимен

преди 2 години

Путин се приготви за малка операция, за ден-два. Една седмица да покори цялата страна. Ще изчака сега седмица и очаква Киев да падне без бой. Ами ако Киев продължи да отстоява стояха независимост? Дали неговите войски имат куршуми за идвашите два дни? За две седмици напред? За два месеца напред? За две години напред? Дали руските майки ще си траят, чакайки да дойде ковчег? Дали живота в Русия няма да бъде хаос. Цялата армия на Русия е ангажирана. Ако някъде другаде ѝ потрябва?

fallback