Снимка: БГНЕС
fallback

Украинският министър на отбраната Алексий Резников заяви в интервю за италианския вестник La Repubblica, че не вижда текущи военни заплахи от Русия.

"Рано или късно това (нашествие) може да се случи, но в момента опасност няма. Първо говореха за януари, сега за февруари, някой вече говори за пролетта", каза министърът по повод прогнозите на редица западни разузнавателни агенции. "Няма да се сражаваме, но ако ни нападнат, ние ще очакваме това и ще сме се подготвили", добави той.

Резников увери също, че Киев не подготвя атака срещу Крим, Луганск и Донецк. "Няма да атакуваме, в Крим, Луганск, Донецк живеят украинци и те биха били в опасност", каза министърът, цитиран от БГНЕС.

На въпрос за възможна среща между президентите Владимир Путин и Владимир Зеленски министърът отговори утвърдително. "Мисля, че да. Но е необходимо посредничество, но най-важното – гаранции за спазване на споразуменията", каза Резников.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

Анонимен

преди 2 години

"На въпрос за възможна среща между президентите Владимир Путин и Владимир Зеленски министърът отговори утвърдително. "Мисля, че да"____________________ Глупотевини. Путин отказа среща на наглосакса Борко, та ще вземе да си губи времето в разговори с пиндостански слуги, които нямат думата и нищо не решават. Днес Путин ще приеме в Москва Макрончо, който много искал да сключи с Русия мирно споразумение относно Украйна и който се има за фактор, но вчера получил инструкции от началника си байДжо.

65

Анонимен

преди 2 години

Долу агресорите САЩ!

64

Анонимен

преди 2 години

Тоя говори като руски генерал...

fallback