Снимка: БГНЕС

Владимир Зографски дава старт на българското участие в 24-то издание на Зимните олимпийски игри в Пекин днес. Най-добрият ни ски-скачач ще направи тренировъчни опити на малка шанца между 07:15 и 08:00 часа българско време. След това в 08:20 стартира и квалификацията в ски-скоковете на малката шанца, предава Bulgaria ON AIR.

В 11.00 часа българско време ще бъде дадено начало и на стартовете в най-успешния български спорт на Зимни Олимпийски игри – биатлона. Първа в програмата ще бъде смесената щафета на 4х6 км, в която страната ни ще бъде представена от Милена Тодорова, Мария Здравкова, която замени Даниела Кадева, Владимир Илиев и Димитър Герджиков.

В 13:10 ч. наше време започват и финалите в спускането с шейни, където наш представител е Павел Ангелов. Първият манш ще бъде до 14:20 ч, докато вторият ще бъде между 14:50 и 16:00 часа българско време, пише БГНЕС.

България ще бъде представена от 15 спортисти в Пекин – най-малката ни делегация от 80-те години на миналия век насам.

Вчера, скиорът Симеон Деянов отпадна от Игрите поради тежка форма на протичане на коронавирус. В китайската столица ще се представим в 6 спорта, включени в 4 федерации: алпийски ски, биатлон, ски скок, сноуборд, фигурно пързаляне и шейни.

Знаменосци на България на церемонията по откриването бяха биатлонистката Мария Здравкова и сноубордистът Радослав Янков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase