Снимка: БГНЕС

Новак Джокович бе депортиран от летището в Мелбърн, след като загуби съдебното си дело след повторното анулиране на визата заради ваксинационния му Ковид-19 статут, съобщава АФП.

Репортер на агенцията потвърди, че сърбинът е излетял в посока Дубай, след като по-рано го засне на летище Туламарийн в Мелбърн.

Още по темата
Както е известно, тази сутрин световният номер 1 загуби съдебното дело след повторното анулиране на визата му и бе решено да бъде депортиран от Австралия.

Новак Джокович заяви, че е много разочарован от решението на Федералния съд на Австралия да бъде депортиран от страната, но ще се съобрази с него и ще я напусне.

"Уважавам решението на съда и ще сътруднича на властите във връзка с напускането ми от страната", сподели Ноле във вечерта преди началото на Аустрелиън Оупън.

"Преди да правя коментари ще отделя малко повече време за да си почина и да се възстановя. Аз съм изключително разочарован от съдебното решение, което отхвърли молбата ми да бъде преразгледано решението на министъра за анулиране на визата ми.

Това означава, че не мога да остана в Австралия и да участвам на турнира", каза още той.

Мястото на 34-годишния сърбин в основната схема на Australian Open бе заето от „щастливия губещ“ Салваторе Карузо от Италия, който ще се изправи срещу сънародника на Джокович – Миомир Кецманович, в първи кръг на надпреварата.

Всичко за депортацията на Новак Джокович вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase