Снимка: БГНЕС
fallback

Хиляди протестиращи излязоха днес по улиците на Амстердам, за да изразят несъгласието си с наложените от правителството противоепидемични мерки и ваксинационната кампания, предаде Ройтерс.

На фона на това броят на новозаразените с коронавируса достигна нови високи стойности.

Силите на реда имаха право да спират и претърсват демонстрантите. В разрешените за акцията места бяха разположени десетки коли на силите за борба с безредиците, съобщава БГНЕС.

Демонстрантите носеха транспаранти и жълти чадъри. Към днешната протестна проява се присъединиха и фермери, които докараха трактори на централния площад пред Рийксмузеум.

Днешните протести бяха организирани и като напомняне за сблъсъците от преди година - на 17 януари 2021 г., между демонстранти и полицаи, когато при забрана за публични събирания противниците на ограничителните мерки призоваха недоволните да се видят, "за да пият кафе", предаде ДПА.

Нидерландия до петък бе в един от най-строгите локдауни, включително по коледните и новогодишните празници. Подложен на натиск, премиерът Марк Рюте отмени част от ограниченията и магазините, фитнесите и фризьорските салони вчера отвориха врати, но ресторантите, кафенетата, баровете остават затворени до 25 януари. Това важи и за музеите, театрите и кината.

Броят на новозаразените днес счупи нов антирекорд - повече от 36 000 души. От началото на пандемията инфектираните с коронавируса в страната са повече от 3,5 милиона, а смъртните случаи - 21 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

46

Фют

преди 2 години

Пак хиляди пишат ,а не стотици хиляди,ама ако бяха 2 хиляди щяха да го напишат мисирките ,гулю гулю.

45

Анонимен

преди 2 години

Докато не се осъществи тотален погром и пълна анархия, та богатите и политиците да се почувстват застрашени, тези протести няма да хванат дикиш.

44

България

преди 2 години

До Анонимен, България винаги е била в челните места по смъртност В СВЕТА, от инсулти, инфаркти, диабет, белодробни заболявания. Най-мръсният и канцерогенен въздух в ЕС. Горене на от ###дъци незаконно внесени от Европа и Африка Е#бола мед. уреди. Финни прахови. Немиене на улици.Горене на дървета и нискокачествени въглища. Некачествена храна. Изхвърлени ядрени отпадъци в почвата от предишни шефове Козлодуй. Опити чужди бази в Б-я. Съсипахте с-мата Семашко, съсипахте ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО за 30 г.

fallback