Снимка: БГНЕС
fallback

19-годишен мъж от Саутхемптън пробва да влезе в двореца Уинзор на 25 декември, където кралица Елизабет II чества Рождество Христово. Той бе арестуван от полицията, а според в. The Sun той е искал да отмъсти на управляващата британска династия за колониалната политика на Лондон в Индия.

Младежът, който е носил арбалет със себе си, е записал видео в социалната мрежа Snapchat няколко минути преди да влезе на територията на резиденцията на монарха. В него той „заплашва да убие“ Елизабет II. Той е обяснил мотивите си с желание за отмъщение за клането в Амритсар – разстрела на цивилни в Северна Индия от колониалните войски на Британската империя през 1919 г.

Oще по темата
"Това е отмъщение за онези, които бяха убити, унижени или дискриминирани заради тяхната раса. Аз съм индийски сикх, сит. Казвам се Джасвант Синг Чаил, казвам се Дарт Джоунс", цитира вестникът съобщението на мъжа.

The Sun подчертава, че в апела си престъпникът се е позовавал на героите от сагата „Междузвездни войни“ - ситите, които са привърженици на Дарт Вейдър и противници на джедаите, защитаващи т. нар. Галактическа република.

Полицията съобщи, че арестуваният по всяка вероятност страда от психично разстройство. Той е настанен е в специализирана институция под наблюдение на лекари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 години

Вече ни писна Елизабет знаем че имаш любовник че е 70 години по- млад от теб и че си падаш по ромеи и прочие интернешъл циганеишъни айде стига се кри. Че и вече като Дарт Вейдър това ролева секс игра ли е или ти напомня за родната планета на рептилите. Егати пълния резил плюс извънземна тъпотия.

12

Анонимен

преди 2 години

Във филма за Ганди ( Бен Кингсли бе в ролята) от 1983 г. присъстваше този погром над демонстрнатите в Амритсар. Голямо клане е било и индийците го помнят, така както ни помним Баташкото клане.

11

Анонимен

преди 2 години

Такива дето се правят на откачени само след една " основна обработка " и са готови - апаратурата няма да забележи отклонения въобще .

fallback